Uretrele sunt canalele (conductele) de legatura dintre rinichi si vezica urinara. Uretrele sunt asezate subperitoneal, in portiunea abdominala si pelviana. Uretrele sunt alcatuite din trei straturi musculare ale caror constructie determina eliminarea calculilor, insotita de dureri aproape insuportabile (colica nefritica). Ele realizeaza transportul urinii de la rinichi, la vezica urinara.

Zone reflexogene uretre: sunt pozitionate putin oblic fata de zonele reflexe ale coloanei vertebrale si realizeaza legatura liniara intre zonele reflexe ale rinichilor si cele ale vezicii urinare.

Stari patologice uretre: daca apare o indoire sau o ingustare a tubului ureter, urina este blocata la nivelul rinichilor si apare totodata si o retentie a apei in organism. Uneori aceste tulburari, insotite de dureri in partea inferioara a abdomenului, sunt confundate de femei cu dureri ale uterului.

Prin masajul liniar al zonelor reflexogene se obtine ameliorarea functionalitatii lor si indepartarea afectiunilor dureroase in maximum 4-6 sedinte de reflexoterapie. Chiar daca aparent nu exista nici o boala sau tulburare a sistemului urinar, este necesara reflexoterapia la inceputul tratamentului oricarei alte afectiuni organice.