Depunerile de toxine in corp se resimt in sanatatea corpului nostru. Cu siguranta v-ati intrebat care sunt consecintele acestor depuneri de toxine in corp. In reflexologie se considera ca depunerile de toxine in corp sunt principala cauza a imbolnavirii curente si modul de viata, hrana si deprinderile vicioase sunt furnizorul lor.

Consideram ca aceasta este o abordare simplista, care nu tine seama de dereglarile circulatiei energetice, sanguine si de procesele complexe ale asimilatiei si functionarii generale ale organismului.

In esenta putem spune ca depunerile de toxine in corp in zonele reflexogene, ne indica o defectuoasa functionare a organului aflat in corespondenta si nu invers.

Totusi putem spune ca toxinele din corp localizate in ficat produc hepatita si ciroza, cele localizate in pancreas produc diabetul, toxinele din rinichi duc la nefrita si guta, cele din piele la dermatite, in articulatii produc artritele si reumatismul etc.

Principalii factori care conduc la aceasta acumulare nociva de toxine in corp sunt:
- modul de viata, de alimentatie, starea psihica si starea mentala;
- circulatia sangelui insuficienta intr-un anumit organ sau zona corporala;
- bataturile de la maini sau picioare conduc la staza circulatorie zonala;
- fracturi consolidate gresit sau calusuri vicioase la maini, picioare sau coloana vertebrala - conduc la perturbari circulatorii si de influx nervos zonal care afecteaza organele corespondente;
- folosirea de incaltaminte incomoda sau stramta, timp indelungat, conduc la perturbari zonale ce influenteaza negativ functiunile organice;

Sa nu va ganditi insa ca aceste depuneri de toxine in corp apar peste noapte. Insa odata ce zona reflexogena indica toxine in corp, este clar faptul ca organismul are deja o problema de sanatate chiar daca nu simtim toate simptomele.